Följ Borås TME

Fyrlingen – Sveriges mest populära bouletävling

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2012 08:17 CEST

Det var natten mellan fredag den 31 augusti och lördag den 1 september som anmälan öppnade för Fyrlingen 2013. På 13 minuter var tävlingen fullsatt med 64 lag och totalt 256 spelare.
Detta är rekord för en svensk bouletävling och aldrig någonsin har det varit ett sådant tryck tidigare. Efter ytterligare några timmar in på lördagens morgon stod dessutom 20 lag på reservlistan.

Förutom hela den svenska eliten är toppspelare från Norge, Danmark, Estland, Ryssland, Tyskland, Frankrike, Holland och Madagaskar anmälda i olika lag. Flera av spelarna har meriter från VM och EM.

- Det är nästan overkligt bra, men naturligtvis mycket glädjande! Vi är väldigt stolta och glada över den här utvecklingen, menar Herman Thorell från Club Boule la pomme de pin Toarpsdal – arrangör av Fyrlingen.

Fyrlingen går av stapeln den 4-6 januari 2013 i Borås Tennis- och boulecenter. Det är en bouletävling på elitnivå som under många år arrangerats i Borås. Tävlingen har nu vuxit sig så stor som den möjligen kan bli för att rymmas i Borås tennis- och boulecenter under två dagar. Tävlingen är inte bara är den största i Sverige utan också i Norden och drar nu alltså besökare från hela världen.

Program
Fredag 4 jan arrangeras ett så kallat sidospel med start kl 15.00. Elitlagen brukar värma upp men allmänheten är välkomna att testa på boule etc.
Lördag 5 jan spelas kvalspel
Söndag 6 jan spelas finalspel

Det är gratis att komma och titta! Alla är välkomna.

För mer information kontakta gärna arrangör av Fyrlingen:
Club Boule la pomme de pin Toarpsdal
Herman Thorell
Mob: 0761-061959
herman@toarpsdal.se
www.facebook.com/Fyrlingen2013
http://www1.idrottonline.se/ClubBoulelapommedepinToarpsdal-Boule/Fyrlingen/

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.