Följ Borås TME

Finnkampen i innebandy till Borås, 2 februari 2013

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2012 10:00 CET

Lördagen den 2 februari 2013 kommer Finnkampen i innebandy, den årliga landskampen mellan Sverige och Finland, att gå av stapeln i Borås och Boråshallen. Detta meddelades i veckan av Svenska Innebandyförbundet. Ett besked som i sig innebär att Borås kan erbjuda alla besökare och boråsare innebandy i den absoluta världsklassen. 

– Flera städer ansökte om värdskapet för Finnkampen 2013 men valet föll på Borås tack vare deras professionalism och det starka samarbetet mellan Borås Stad, BoråsBorås AB och Sandareds Innebandysällskap, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Finnkampen pågår under en dag där herr- och damlandslagen samt U19 herrar och damer från respektive land drabbar samman. Vartannat år spelas landskamperna i Sverige och vartannat i Finland. 2011 gick Finnkampen i Karlskrona och drog ca 1 500 i publik. I Borås siktar man högre.

– Vi har en fin arena att tillhandahålla, Boråshallen, som tar upp till 2 800 besökare. Under Davis Cup förra året lyckades vi dra besökare från hela regionen. Till Finnkampen siktar vi på inget annat än fullsatt, säger Tommy Jingfors, Fritids- och folkhälsoförvaltningen Borås Stad.

Sporten har ett starkt föreningsliv och engagemang i Boråsregionen med över 3 000 aktiva inom innebandyn. På Sandareds Innebandysällskap har man arrangerat större innebandyevenemang förr, bland annat Innebandyfesten.

– Inför Finnkampen 2013 har vi redan startat upp samarbete med flertalet av innebandyföreningarna i regionen. Tillsammans med Svenska Innebandyförbundet, Innebandygymnasiet i Borås, Borås Stad, BoråsBorås AB och föreningarna är jag övertygad om att vi har ett gott underlag för att skapa en riktigt bra Finnkamp, säger Pasi Moisander ordförande i Sandareds Innebandysällskap.

Över 6 000 invånare i Borås är 1:a och 2:a generationens invandrare från Finland. Därmed stadens största invandrargrupp.

– Det skulle kännas extra roligt att kunna erbjuda dessa boråsare att få se Finska landslaget i innebandy möta Sverige i Borås. Vi hoppas skapa en riktig folkfest och härlig stämning för alla aktiva på planen och för alla i publiken i Boråshallen den 2 februari 2013, säger Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås.

Borås och Borås Stad har under de senaste åren satsat för att bli en evenemangsstad av klass. Dels genom nyetableringar av idrotts- och evenemangsanläggningar, dels genom en organisation som tar emot, stöttar och driver igenom evenemang.

– Beskedet från Svenska Innebandyförbundet var oerhört glädjande att få. Det visar, tillsammans med ytterligare inkommande evenemang till Borås, att vi verkligen är på väg åt rätt håll och att arbetet med Borås som evenemangsstad nu börjar skörda framgångar, menar Ulf Olsson, kommunstyrelsens ordförande Borås Stad.

Finnkampen i innebandy snabbfakta
- Fyra landskamper under en dag
- Vartannat år i Sverige och vartannat i Finland
- Tävlande lag är: Herr- och Damlandslag samt U19 herrlag och damlag

För ytterligare information kontakta gärna:
Lars Brissman, Sandareds innebandysällskap
lars.brissman@sibs.se 033-25 51 40

Göran Harnesk, Svenska Innebandyförbundet
goran.harnesk@innebandy.se 08-514 274 30

Tommy Jingfors, Fritids - och folkhälsoförvaltningen Borås Stad
tommy.jingfors@boras.se 033-35 73 66

Frida Nilsson, BoråsBorås AB
frida.nilsson@boras.com
0768-88 82 82

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.