Följ Borås TME

Fed Cup-laget är klart, Sverige-Polen i Borås 8-9 februari 2014

Pressmeddelande   •   Dec 19, 2013 14:56 CET

Sverige möter Polen i Fed Cup World Group II den 8-9 februari i Borås och den svenske förbundskaptenen Lars-Anders Wahlgren har redan nu nominerat sin trupp.

Efter två svåra bortamatcher under 2013 mot Argentina och USA får nu det svenska damlandslaget chanen att visa upp sig på hemmaplan mot högklassigt motstånd i sin första match 2014. I Polen finns systrarna Radwanska där Agnieszka ligger rankad på 5:e plats på WTA:s världsranking.

Sveriges lag ser ut som följer:
Johanna Larsson, Helsingborgs TK, WTA 84
Sofia Arvidsson, Helsingborgs TK, WTA 120
Rebecca Peterson, Järfälla TS, WTA 320
Hilda Melander, KLTK, WTA 461

Det här innebär att det är Sveriges fyra bäst rankade spelare som ingår i Fed Cup-truppen. Noterbart är att Sofia Arvidsson går in i sin 15:e säsong i landslagsdressen.

För Rebecca Peterson blir det debut i Fed Cup-laget. 18-åringen befinner sig just nu i Mexiko tillsamman med bland annt Hilda Melander och förbundskaptenen Lars-Anders Wahlgren och Järfällatjejen håller som bäst på att avsluta ett riktigt genombrottsår. Hon har nu i höst radat upp 22 segrar i rad på ITF-touren och kommer avsluta 2013 rankad på topp 300. Ifjol vid den här tiden saknade hon ranking.

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.