Följ Borås TME

Europeisk kongress för kvinnliga utbildare till Borås 2015

Pressmeddelande   •   Okt 30, 2013 10:32 CET

Föreningen Delta Kappa Gamma har beslutat att förlägga sitt möte i Borås 2015. Mötet återkommer vartannat år och roterar mellan städer i Europa. Till Borås förväntas 250 kvinnor komma under nästan en hel vecka i början av augusti.

På föreningens möte i Amsterdam 2013 deltog flera svenskar. Vid valet av 2015 års värdstad stod det till slut mellan städer i Västsverige och valet föll på Borås. Med sina fördelar av närhet i staden, bra anläggningar och sin intressanta textila historia valdes Borås.

- Sist mötet hölls i Sverige var 2001 och då i Malmö. Vi ser verkligen fram emot att göra ett innehållsrikt och intressant möte, säger Monica Tengling skattmästare i den svenska riksföreningen och boende i Borås.

- Vi är glada att vår satsning på mötesstaden Borås även lockar internationella organisationer. Satsningen kommer både Borås hotell, restaurang och handel till gagn och ger en kunskapsförflyttning till vår region, säger Anna Lilja på Borås Convention Bureau.

Föreningen Delta Kappa Gamma är en internationell förening med ursprung i USA som har till uppdrag att stödja yrkesmässig och personlig utveckling hos kvinnliga utbildare och främja förträfflig utbildning.

För mer information
Monica Tengling, DKG - Treasurer Sweden State, 033-29 43 42
Anna Lilja, Borås Convention Bureau, 0734-15 36 58

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.