Följ Borås TME

Europas snabbaste kapplöpningshundar till Borås den 2-10 augusti.

Pressmeddelande   •   Jul 29, 2014 12:18 CEST

Den 2-10 augusti avgörs European Derby, Europas största tävlingar i hundkapp, på Borås Greyhound Park. Med två EM i bagaget och synnerligen goda vitsord från tidigare tävlingar står arrangörsföreningen 7HS-hundkapp väl rustade och kan erbjuda en av Sveriges bästa anläggningar för hundkapplöpning.

- Två EM tävlingar på kort tid och nu European Derby samt ett kommande SM 2015 är verkligen ett hedrande kvitto på att vi har en bra anläggning i Borås och att vi som arrangörer arbetar i rätt riktning. Att återigen få stå värd för en stor internationell tävling är viktigt både för oss som arrangörer och för sporten som helhet i Sverige, säger Uwe Mirsch, ordförande i Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap 7HS.

- Stämningen är på topp i sommarvärmen och ekipagen har redan börjat anlända Borås Greyhound Park för att passa på att träna sina hundar på banan. Tävlingen ligger bra i tid och många av våra utländska deltagare väljer att stanna kvar i Sverige mellan tävlingarna och då passar Borås perfekt inför stundande stortävlingar, fortsätter Uwe Mirsch.

European Derby 2014 
Lördag 2/8 kl 17:00 Försök
Tisdag 5/8 kl 19:00 Semifinaler
Onsdag 6/8 kl 19:00 Semifinaler
Lördag 9/8 kl 17:00 Finaler
Söndag 10/8 kl 17:00 Finaler

Tävlingarna arrangeras på Borås Greyhound Park, utmed riksväg 41. Samtliga tävlingsdagar finns servering med mat och fika. Samtliga race är öppna för spel på plats. Fri entré

Mer information:
Uwe Mirsch, ordförande Sjuhäradsbygdens Hundkapplöpningssällskap 7HS, 0705-38 90 55

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.