Följ Borås TME

Ernst Billgren vs Wilhelm von Kröckert, Borås Konstmuseum, 17 september 2016 - 15 januari 2017

Pressmeddelande   •   Mar 11, 2016 13:43 CET

Ernst Billgren utmanar i höst sitt alter ego Wilhelm von Kröckert. Detta sker på Borås konstmuseum perioden 17 september 2016 – 15 januari 2017. Nu ska det en gång för alla avgöras vem som är bäst.

Utställningen kommer att omfatta hela museet, två våningar, på över 1000 kvadratmeter. Detta är den största utställningen Ernst Billgren gör sedan succén på Liljevalchs vid millennieskiftet - sexton år har nu redan gått!

Ernst Billgrens verk från 80-talet och framåt kommer att visas jämte Wilhelm von Kröckerts målningar från de senaste åren - en grundlig genomgång av två tongivande konstnärskap. Utställningen som bara kommer att visas i Borås blir en av höstens ”måste-se-utställningar”.

Mer information (och pressbilder)
Pontus Hammarén, Museichef, 033-35 76 81
Emilie Ackerman, Museikoordinator, 033-35 76 71

boras.se/konstmuseum

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.