Följ Borås TME

Daniel Adams Ray, Say LouLou och Naomi Pilgrim till invigningen av Textile Fashion Center

Pressmeddelande   •   Apr 04, 2014 08:58 CEST

Fredagen den 23 maj invigs Textile Fashion Center på Simonsland. Lunchtid kan ni vänta er en pampig invigningsceremoni som följs ett av en fullspäckad eftermiddag med öppnandet av Textilmuseet, Skulpturbiennalen och Fashion Gallery, modevisningar, utställningar, workshops, guidade rundvandringar, musik, liveradio, öppet hus hos verksamheterna och mycket mer. Försommarkvällen avrundas med en stor utomhuskonsert på Textile Fashion Centers innergård med Daniel Adams Ray, Say LouLou och Naomi Pilgrim.

Från kyliga Sverige till hettan på Barbados. Naomi Pilgrim är lite av både och. Efter att tidigare ha lånat ut sin röst till artister som Lycke Li och jobbat med att anordna klubbar i Stockholm under flera års tid är det dags för Naomi att bli sin egen. Med hårda beats, beleariska körer och en fantastisk soulröst är hon redo att kliva fram i ljuset.

2012 laddade de då helt okända svenskaustralienska tvillingsystrarna i Say LouLou upp låten Maybe You på sin SoundCloud. Gensvaret lät inte vänta på sig och kort därefter släppte franska Kitsuné Records låten som singel. Sedan dess har de signerats till Cosmos Music Group och Columbia Records UK, turnerat med Hurts och Foals och släppt flera singlar som flitigt spelas på P3. I december nominerades de som enda svenska band till Sound 2014 av BBC. För tillfället jobbar bandet på att slutföra sitt debutalbum som väntas släppas till sommaren.

En av Sveriges mest mångfacetterade och hyllade artister – Daniel Adams-Ray – är tillbaka med nya kreationer. I gränslandet mellan musik och form söker Daniel Adams-Ray ständigt efter nya uttryckssätt. Från modevisningar med hi-streetmode på Stockholms modeveckor till progressiv indiemusik fångar han samhällets strömningar på ett unikt och relevant vis. I nya singeln ”Precis om jag” målar Daniel upp scener från ett samhälle där mellanrum blivit till klyftor. Låten handlar om det enda som kan hålla ihop sprickorna från att bli till en avgrund. Den handlar om oss.

Daniel Adams-Ray’s kritikerrosade debutalbum ”Svart vitt och allt däremellan” från 2010, sålde platina och historiens sista tracksetta, singeln ”Gubben i lådan”, blev årets mest sålda låt. Efter tre års skapande får vi äntligen möjlighet att ta del av Daniel Adams-Rays musikaliska och estetiska utveckling.

Mer info:
Annica Berg, Textile Fashion Center, VD BSTF, 0768-88 70 75

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.