Följ Borås TME

​Daniel Adams-Ray, 28 juli - Sommartorsdagarna® 2016

Pressmeddelande   •   Maj 13, 2016 08:00 CEST

Han har nästan 500 000 lyssnare per månad på Spotify, hans låtar har spelats miljontals och åter miljontals gånger. Daniel Adams-Rays senaste album “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln "Precis som jag" uppnådde platinastatus. Efter det uppmärksammade Avicii-samarbetet förra året släpptes igår det första från den kommande EP:n För Er – singeln Isabel.

Vi har den äran att hälsa Daniel Adams-Ray välkommen till Sommartorsdagarnas scen den 28 juli!

Sommartorsdagarna® innehåll 28 juli:
18.00 Barnunderhållning – program släpps 23 maj
19.00 Dias & AfroVikingZ
20.00 Svensktoppen nästa – Sveriges Radio P4 Sjuhärad
21.00 Huvudartist: Daniel Adams-Ray
21.00 Dansband: Chiquita i Stadsparken
22.00 Torsdagsallén på Hemgården – musik av unga för unga - band släpps senare i vår
24.00 Daniel Adams-Ray på Grands Nattklubb

Arrangör
Det är staden och näringslivet som gemensam bjuder på Sommartorsdagarna® i Borås. Sommartorsdagarna® startades 1989 och har sedan dess arrangerats av centrumbolaget Borås City. Sedan 2010 är det kommunala destinationsbolaget BoråsBorås TME AB medfinansiärer.

Mer information:
Lisa Statham, cityledare/ansvarig arrangör, Borås City, 0706-49 88 02
Helena Alcenius, vd BoråsBorås, 0705-41 54 44

Mer om huvudartisten - Sommartorsdagarna® 28 juli 2016

Daniel Adams-Ray
Daniel Adams-Rays senaste album “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln "Precis som jag" uppnådde platinastatus. Efter det uppmärksammade Avicii-samarbetet förra året släpptes igår det första från den kommande EP:n För Er – singeln Isabel. I samband med att Isabel släpps meddelar Live Nation att Daniel Adams Ray besöker några av Sveriges allra största festivaler och scener i sommar, däribland Bråvalla, Way Out West och Gröna Lund.

Nya singeln Isabel handlar om statistiska mirakel; livsöden som korsas och hur människors liv slumpartat flätas samman. Låten är samtidigt en självbiografisk berättelse tillägnad Daniels flickvän sen 10 år tillbaka. Kommande EP:n är enligt Daniel själv en hyllning till livet och den vackra mångfalden av människor som utgör det.

Låtlänk: https://lnk.to/Isabel

Daniel Adams-Ray är född 1983 i Nairobi Kenya och kom till Sverige 1997. 2002 bildade Daniel den eklektiska och stilbildande hiphopgruppen Snook som släppte albumen ”Vi vet inte vart vi ska men vi ska komma dit” och ”Är”. Parallellt med Snook utbildade sig Daniel Adams-Ray till grafisk designer på Berghs och efter att bandet lagts på is startade han modemärket Lagom Studios. 2010 släpptes Daniel Adams-Rays första soloalbum, kritikerhyllade ”Svart, vitt och allt däremellan” och singeln ”Gubben I Lådan” står sig än idag som den mest streamade låten på svenska någonsin.

2013 kom uppföljaren ”Innan Vi Suddas Ut”, där Daniel i gränslösa övergångar mellan rap och sång “satte fingret på vår samtid” enligt en enad och hyllande kritikerkår och singeln "Precis som jag" uppnådde platinastatus. Daniel Adams-Ray har även bl.a. vunnit Grammis, P3-Guld, Rockbjörn, MTV EMA och SM i freestylerap.

Länkar:
Facebook: https://www.facebook.com/Daniel-Adams-Ray-107639032616475
Instagram: https://www.instagram.com/danieladamsray/

Mer om dansbandet - Sommartorsdagarna® 28 juli 2016

Chiquita
1970 startade Kenneth tillsammans med några vänner i skolan ett band som 1972 fick namnet Chiquita Brass.
1974 var Chiquita på Svensktoppen för första gången med en låt som heter Fredag du är här igen...
1977-1979 bytte Chiquita stil till discon som var enormt poppis.
1981 på hösten kom nuvarande sångaren Benny till Chiquita och då blev det traditionell dansmusik i bandet igen.
1987 kom samarbetet med Marianne Grammofon i Skara igång där vi har släppt tre fullproduktioner och mängder av samlings-CD genom åren.
2001- Från Cd:n "Säg att du älskar mig än" blev låten "Rena Rama Vilda Västern"
Årets låt, framröstad av radio P4-lyssnarna.
2004 Cd:n "En Enda Stor Familj" blev Årets Bästa Dansbands-CD som släpptes då!
Nu jobbar de vidare med nästa CD som kommer under året.

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.