Följ Borås TME

Champions Cup, innebandy, nu släpper vi biljetterna

Pressmeddelande   •   Mar 14, 2016 08:22 CET

På tisdag (den 15 mars) släpps biljetterna till Champions Cup i innebandy som spelas i Boråshallen den 30 september – 2 oktober. Då kommer världens största innebandynationer med sina bästa klubblag på dam- och herrsidan för att göra upp om titlarna.

- Vi jobbar nu för att skapa en riktig innebandyfest i Borås. Extra roligt och positivt ur publikhänseende är det naturligtvis att göteborgslaget Pixbo Wallenstam är klara med två lag, då både damerna och herrarna lyckades vinna grundserien. Vi hoppas så klart på att många göteborgare kommer till Borås och hjälper oss att skapa riktigt härligt publiktryck, säger Marita Curran, projektledare BoråsBorås TME AB.

- Att världens finaste klubbturnering kommer till Borås och att vi fått chansen att vara lokal arrangör, är en stor ära. Genom ett tätt samarbete med Innebandygymnasiet i Borås hoppas vi öka innebandyintresset i vårt område och bygga en bra grund för en fortsättning med stora innebandyarrangemang i Borås, säger Peter Axelsson, Fristad GoIF.

Klara lag för Champions Cup är:
- Nauka MP, Ryssland, damer (kvalificerade genom seger i EuroFloorball Cup)
- Pixbo Wallenstam IBK, Sverie, damer (kvalificerade genom serieseger i SSL)
- Greåker IBK, Norge, herrar (kvalificerade genom seger i EuroFloorball Cup)
- Pixbo Wallenstam IBK, Sverige, herrar (kvalificerade genom serieseger i SSL)

De sista platserna till Champions Cup avgörs genom respektive lands (Sverige, Tjeckien, Finland och Schweiz) superfinaler i mitten samt i slutet av april. Först då är samtliga deltagande lag klara.

Biljetterna finns tillgängliga på Borås Turistbyrå 033-35 70 90 och ticnet.se från den 15 mars kl 10.00.

Champions Cup är mästarturneringen för Europas bästa klubblag i innebandy. I år hålls turneringen i Borås, den 30 september – 2 oktober och matcherna spelas i Boråshallen i centrala Borås. Champions Cup 2016 arrangeras av IFF (Internationella Innebandyförbundet), Svenska Innebandyförbundet, den lokala föreningen Fristad GoIF och värdstaden Borås.

Mer information om Champions Cup på floorballchampionscup.eu

Mer information:
Marita Curran, projektledare BoråsBorås TME AB, 073-415 32 06
Tobias Linderoth, projektledare Svenska Innebandyförbundet, 08-514 274 46
Peter Axelsson, Fristad GoIF, 0730-68 10 10

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.