Följ Borås TME

Boxningsturneringen King of the Ring – störst i Sverige

Pressmeddelande   •   Nov 19, 2013 07:50 CET

King of the ring är Sveriges största herrturnering i boxning, där 300 boxare är anmälda. Klubbar från Sverige, Norge, England, Malta och Danmark är på plats i Boråshallen helgen den 22-24 november för att ta titeln från den regerande mästaren, Glodi Eneste från Norge.

- Större boxningsturneringar har varit ganska sällsynta i Borås och vi är otroligt glada, och så klart stolta, över att nu kunna titulera King of the Ring Sveriges största boxningsturnering på herrsidan. Med 300 starter och en högklassig elitgala under lördagen kommer vi kunna bjuda publiken på riktigt bra boxning. Vi har fått större och större uppmärksamhet kring våra arrangemang och den kommande damgalan Golden Girl Championships som går av stapeln i januari är numera Europas största damturnering, säger Ray Husac, arrangör för BK Rebell.

Boxningsturneringen King of the Ring arrangeras i Boråshallen, av BK Rebell, fredag-söndag 22-24 november. Turneringen är en del av pågående SM-kval och innefattar en mängd klasser upp till de allra bästa boxarna i Elitgalan som avgörs under lördagskvällen.

- Det här stämmer väl in på vår satsning för evenemangsstaden Borås, vi ser stor potential i sporten. I samarbete med arrangören hoppas vi kunna utveckla boxningsturneringarna ytterligare då det finns stort internationellt intresse för den här typen av evenemang, säger Frida Arvidsson, projektledare BoråsBorås.

King of the Ring, Boråshallen 22-24 november
Fredagen kl. 16.00 och håller på fram till kl. 22.00.
Lördag kl. 10.30, Elitgalan med alla de bästa boxarna startar kl. 19.00 och slutar kl. 22.00
Söndag kl. 10.00 och håller på fram till prisutdelning med kröning av mästaren 15.00 

Mer information lämnas av:
Ray Husac, tävlingsarrangör BK Rebell, 0735-94 54 11
Frida Arvidsson, projektledare BoråsBorås, 0734-15 36 60

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.