Följ Borås TME

BoråsBorås tänder under EARTH HOUR

Pressmeddelande   •   Mar 27, 2012 15:20 CEST

När andra släcker, tänder vi ficklamporna och erbjuder en spännande vandring genom ett nedsläckt Borås. Vi på BoråsBorås vill vara med och uppmärksamma klimatförändringarna genom att delta i Earth Hour 2012. Vårt bidrag blir en skulpturvandring där vi erbjuder en vandring utöver det vanliga i Borås City. Borås skulpturer kommer att visa sig från en annan sida och vi kommer att få lära känna verken genom vår guide och med hjälp av ficklampor.

Lördagen den 31 mars genomförs klimatmanifestationen Earth Hour runt om i världen. Manifestationen sker vid ett och samma tillfälle i hela världen och uppmärksammas nu för sjätte året. I fjol deltog 135 länder och över 5 000 städer. I Sverige deltog över 70 procent av kommunerna, och varannan svensk var med genom att släcka sin belysning. Earth Hour rullar som en våg över jordklotet den 31 mars, iakttas mellan kl 20.30 och 21.30 lokal tid i alla deltagande länder.

Det är många som på något sätt uppmärksammar Earth Hour framförallt genom nedsläckning. I Borås släcks fasaderna på Rådhuset, Stadshuset, Högskolan, Sven Eriksonsgymnasiet, Borås Arena, Stadsparksbadet, Borås simarena och Borås Energi och Miljös stora värmeackumulator. Dessutom deltar bland andra Borås Djurpark och Svenska kyrkan i Borås med att släcka i mesta möjliga mån. Samma gäller Borås Energi och Miljö.

Guidad skulpturvandring under Earth Hour
Samling vid Kulturhuset lördagen den 31 mars, kl 20.20, med start vid stadens nyaste tillskott "Rädda Jorden". En perfekt symbol för kvällens arrangemang. Vi avslutar vår guidning med ett besök på Navet Science Center. Här kommer deltagarna att få följa med in i mörkrets lugn en stund och lyssna till varför Earth Hour arrangeras, vad som händer med vår jord och vad vi som människor kan göra för att förbättra vårt klimat.

Varje deltagare får varsin ficklampa (begränsat till 50 personer).

Mer information lämnas av Emelie Larsson, Turistbyrån i Borås, tfn 033-35 70 90.

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.