Följ Borås TME

Borås vann kampen om SM-veckan 2014

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2012 08:24 CEST

Borås får SM-veckan sommar 2014. Åtta städer kämpade om att få idrottsfesten - men Riksidrottsförbundet och Sveriges Television valde Borås för SM-veckan.

- Borås får en allt starkare profil som ett idrottsligt centrum. Borås är en mycket konkurrenskraftig stad för arrangemang och evenemang, konstaterar Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

Åtta städer ansökte om värdskapet för SM-veckan 2014 och 2015. Under våren sållades fyra finalister ut: Borås, Gävle, Jönköping och Sundsvall. Dessa städer besöktes i maj där RF och SVT tittade närmare på arenor och andra förutsättningar för SM-veckan. Till slut valdes Borås för 2+14 och Gävle för 2015.

- Det har varit en tuff process med hög klass på alla ansökningar och samtliga finaliststäder var starka kandidater för SM-veckan, säger Erik Strand, generalsekreterare på Riksidrottsförbundet.

- Jag är ändå inte alls förvånad att vi vann arrangemanget, säger Cecilia Andersson (C), ordförande i Fritids- och folkhälsonämnden. Vi har fantastiska föreningar och bra anläggningar. Och vi har visat bra resultat av tidigare arrangemang, till exempel Davis Cup och Fed Cup.

- Det är framförallt den höga klassen på arenorna som Borås presenterar samt organisationen för arrangemanget med starkt politiskt stöd, Fritids- och folkhälsoförvaltningen i samarbete med BoråsBorås AB och idrottsföreningarna, förklarar Ulf Nilsson, projektledare för SM-veckan på Sveriges Television.

I syfte att skapa en folkfest under SM-veckan har också Borås City och Knallelandsgruppen arbetat med att ta fram idéer för att lyfta intresset ytterligare med olika kringaktiviteter.

De enskilda tävlingsarrangemangen kommer att skötas av de olika föreningarna. Exakt vilka sporter som kommer att ingå i SM-veckan är ännu inte klart; där ska intresserade föreningar ansöka till sitt förbund. Intresse har visats från ett 50-tal idrotter, däribland rodd, segling, skytte, simsporter, friidrott, tennis, squash, badminton, boule, handikappidrotter, gång, cykel, beachvolley, judo, boxning, bowling och brottning.

Borås har nu några intensiva somrar framför sig med SM i friidrott 2013, SM-veckan sommar 2014, och femdagars i orientering (O-ringen) 2015.

- Fantastiskt; det är precis så vi vill ha det. Ett stort arrangemang varje år, betydelsefullt inte bara för Borås utan för hela Sjuhäradsbygden, säger Cecilia Andersson.

- Detta har i förlängningen stor betydelse för Borås Stad; det genererar stor uppmärksamhet och många besökare, framhåller Ulf Olsson.

Mer information om Borås och SM-veckan lämnas av fritids- och folkhälsochef Tommy Jingfors, 033-35 73 66, och projektledare Frida Nilsson på BoråsBorås AB, tfn 0768-88 82 82.

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.