Följ Borås TME

Borås står värd för Sveriges Fritids- och kulturchefsförenings årskonferens 2011

Pressmeddelande   •   Aug 29, 2011 10:36 CEST

Borås Convention Bureau
Pressmeddelande 29 augusti 2011

Borås står värd för Sveriges Fritids- och kulturchefsförenings årskonferens 2011

30 augusti - 1 september på First Hotel Grand 

Tisdag den 30 augusti till torsdag den 1 september gästas Borås av fritids- och kulturchefer från hela Sverige. 180 personer är anmälda till den 38:e upplagan av Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens. Det är den årliga och naturliga träffpunkten för alla som är engagerade i fritids- och kulturfrågor.

Årets tema är ungdom. Ett naturligt val eftersom Borås utnämndes till årets ungdomskommun 2010. Programmet kommer också att lägga stor vikt vid staden som mötesplats och hur Borås utnyttjar det offentliga rummet – alltifrån närhet till skulpturer och kultur till näridrottsplatser i stadsrummet.

- Vi kommer att bjuda på spännande föreläsare som ligger i framkant när det gäller kultur och fritid. Borås får möjlighet att visa några av sina framgångsfaktorer inom dessa områden, både genom korta inspel under konferensen och i studiebesök. Stadens duktiga ungdomar kommer att vara i högsta grad delaktiga i konferensen, inte minst genom att hela konferensens moderator är den 17-åriga Hanna Bernholdsson. Förhoppningsvis kommer ytterligare en positiv bild av Borås att spridas över hela landet, menar Hans Forsman projektledare i Borås Stads visionsarbete och före detta fritidschef på Borås Stad.

Föreläsningar kommer att varvas med studiebesök och ”spår” med olika teman runt om i Borås. Fritidsspåret bjuder på besök på idrottsanläggningar och busstur i Borås Event-området, Kulturspåret på en skulpturvandring och Ungdomsspåret kommer till sist att ta deltagarna till Föreningen Tåget och Rockborgen.

Arrangör: Sveriges Fritids- och Kulturchefsförening tillsammans med Fritids- och folkhälsoförvaltningen samt kulturförvaltningen i Borås Stad.

För ytterligare information kontakta gärna:

Hans Forsman
0708-35 73 87
http://www.fritid-kultur.se/

Borås Convention Bureau jobbar aktivt med att få möten till staden och finns till för att kostnadsfritt ge råd och stöd i processen fram till beslut om valet av destination för mötet. Kontakta oss gärna:
033-35 32 93/98, kongress@boras.com, boras.com/kongress

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.