Följ Borås TME

Borås kan få stå värd för Finnkamp i innebandy 2013

Pressmeddelande   •   Jan 17, 2012 08:19 CET

Den 2 februari 2013 återkommer den årliga Finnkampen i innebandy till Sverige och Borås är en av städerna som söker för att stå värd för evenemanget. Den 20 januari anländer en tvåmansdelegation från Svenska Innebandyförbundet för är att undersöka anläggningar, hotell och få en övergripande bild av Borås som arrangör. Sandareds Innebandysällskap, Fritid- och folkhälsa på Borås Stad och BoråsBorås AB ansöker gemensamt evenemanget.

- Sandareds innebandysällskap, SIBS, har arrangerat större innebandyevenemang förr, bland annat Innebandyfesten. Dessutom har Boråsregionen i dag omkring 3 000 aktiva inom innebandy. Intresset för sporten är stark och vi har många innebandyföreningar bakom oss. Tillsammans med Fritid- och folkhälsa och BoråsBorås AB är jag övertygad om att vi har ett gott underlag för att skapa en folkfest och en riktigt bra Finnkamp 2013, säger Pasi Moisander ordf SIBS.

Under den så kallade ”site visit” den 20 januari besöks hotellen som valts ut för de tävlande nationerna, Boråshallen som kommer att utgöra arena samt träningsanläggningarna – Almåshallen samt den pågående uppbyggnaden av Daltorpshallen som kommer vara färdig när Finnkampen går.

- Vi har en fin arena – Boråshallen, att tillhandahålla. Här hölls bland annat Davis Cup förra året då vi lyckades få besökare från hela regionen. Jag hoppas att Svenska Innebandyförbundet ser fördelarna och möjligheterna med att förlägga Finnkampen i Borås, menar Tommy Jingfors förvaltningschef Fritid- och folkhälsa.

I april månad meddelar Svenska Innebandyförbundet vilken stad som får stå värd för Finnkampen i innebandy 2013.

- Förutom ett starkt föreningsliv och engagemang inom sporten har vi dessutom över 6 000 invånare i Borås som är 1:a och 2:a generationens invandrare från Finland, vår största invandrargrupp. Det skulle kännas extra roligt att kunna erbjuda dessa boråsare att få se Finska landslaget i innebandy möta Sverige i Borås och Boråshallen, säger Frida Nilsson, projektledare BoråsBorås.

Finnkampen i innebandy snabbfakta
- Fyra landskamper under en dag
- Vartannat år i Sverige och vartannat i Finland
- Tävlande lag är: Herr- och Damlandslag samt U19 herrar och damlag

För ytterligare information kontakta gärna:
Lars Brissman, lars.brissman@sibs.se 033-25 51 40
Tommy Jingfors, tommy.jingfors@boras.se, 033-35 73 66
Frida Nilsson, frida.nilsson@boras.com 0768-88 82 82

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.