Följ Borås TME

Borås är nominerad till Sveriges bästa platsmarknadsförare 2015

Pressmeddelande   •   Sep 16, 2015 08:45 CEST

För priset Placebrander of the Year 2015 har tävlingsbidrag från hela landet bedömts och slutligen har 5 nominerade platser valts ut. Bland de nominerade i år finns No Limit Street Art Borås.

- Det är glädjande att se att det vi gör inom stadsutveckling uppmärksammas, och ger oss bekräftelse att vi är på rätt väg och energi att fortsätta vår utveckling. säger Helena Alcenius, VD på BoråsBorås TME AB.

Priset Placebrander of the Year instiftades 2013 och premierar imponerande insatser inom platsmarknadsföring. Med platsmarknadsföring menas insatser som i någon form syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar. Bidragen har främst bedömts utefter idé, kreativitet, genomförande, förmåga att sticka ut samt effekter.

De övriga bidragen är FriluftsByn i Höga Kusten, Original Luleå Story, Eskilstuna Evolution och Platsvarumärket Örebro. Juryn består av Olle Wästberg, Charlotta Mellander och Julian Stubbs. Charlotta Mellander är professor och är en del av Richard Floridas forskningsteam som studerar just regional attraktivitet och tillväxt. Olle Wästberg är tidigare generaldirektör för Svenska Institutet och generalkonsult i New York. Julian Stubbs jobbar internationellt med platsvarumärken och har skrivit böcker på området.
Vinnaren offentliggörs senast 30 november 2015. Läs mer här:

För ytterligare information, kontakta

Helena Nordström, VD Placebrander: 0702-77 67 00

Helena Ransjö Alcenius, VD BoråsBorås: 0705-41 54 44

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.