Följ Borås TME

’Bögtjejen’ diskuterar könsroller i Borås

Pressmeddelande   •   Maj 17, 2019 07:50 CEST

Aleksa Lundberg, journalisten, debattören och inte minst skådespelaren, släppte under hösten sin debutbok Bögtjejen som fick stort medialt intresse bland läsare och svenska nyhetsmedier. Borås Tidnings recensent Rebecka Åhlund beskrev den som generös och öppenhjärtad, Dagens Nyheter som politiskt intelligent.

Den 29 juni kommer Aleksa Lundberg till Borås Pride för ett aktuellt samtal om transidentitet med Sjuhäradsborna. Stina Nilss, ordförande för RFSL Sjuhärad, medverkar som moderator:

– Jag har tänkt att samtalet ska handla mycket om transidentitet men kanske ännu mer om kamperna om att vara sig själv i olika sammanhang, och om hur olika normer krockar och samspelar, säger Stina Nilss.

Bokpratet äger rum på Hemgården i Borås den 29 juni kl 14-15. Bögtjejen är en stark berättelse om hur det är att växa upp och leva som trans i Sverige.

För mer information kontakta Stina Nilss, 0702-30 36 53.

Mer om Aleksa Lundberg
Aleksa Lundberg tog examen 2009 från scenskolan och har sedan dess haft titelroller som Elisabeth i pjäsen Kung Kristina Alexander med premiär i Stockholm 2017 på Stindbergs intima teater. Hon framförde även sin egenskrivna monolog Flytta på er– jag ska bli fri! på Unga Klara i Stockholm 2016. 

Borås TME är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.