Följ Borås TME

Alla kan delta i O-Ringen 2015

Pressmeddelande   •   Feb 24, 2015 08:00 CET

Orienteringsfamilj, elitlöpare eller vanlig Svensson som aldrig provat orientering tidigare. Det spelar ingen roll, O-Ringen 2015 har banor, discipliner och klasser för alla oavsett förkunskaper, fysik och liknande.

- Vi vill självklart visa upp allt fantastiskt som finns inom orienteringssporten och erbjuda ett enkelt sätt för alla att ta del av O-Ringen. Veckan i Borås ska vara en folkfest där alla kan delta. De stadsnära etapperna erbjuder också unika möjligheter för den som enkelt vill prova på, man kan t o m byta om och duscha hemma, få en kort utbildning innan start och springa en open-bana, säger generalsekreterare Maria Krafft Helgesson.

O-Ringen 2015 erbjuder inte mindre än 12 olika discipliner och därunder ett oräkneligt antal klasser. Utbudet är således bredare än någonsin och med O-Ringenstaden ett stenkast från Knalleland erbjuds Boråsaren en unik möjlighet att ta del av idrottsfesten på nära håll med O-Ringentorget med utställare och restaurang, kiosker m m. Eller bara insupa atmosfären och ta del av prisutdelningar och kvällsunderhållning.

- För att göra det ännu lättare har man möjlighet att öva eller rent av utbilda sig. Under våren släpps nya Hitta Ut-kartor och vi arrangerar O-Ringenskolan vid ett 10-tal tillfällen där vem som helst kan komma och prova på orientering och/eller lära sig mer. Dessa kvällar kommer att arrangeras av de olika arrangörsklubbarna runt om i Boråsbygden, på olika platser för att öka tillgängligheten, fortsätter Maria Krafft Helgesson.

I O-Ringen 2015 ingår:

 • O-Ringen, huvudtävlingen med fem etapper och klasser som passar alla
 • O-Ringen 3-days, för dig som vill prova på de sista tre dagarna
 • O-Ringen Challenge, med tuff löpning men lätt orientering
 • O-Ringen Open, där du väljer bana efter din egen nivå på varje etapp
 • O-Ringen MTB-O, 3-dagarstävling under första halvan av O-Ringen (mountainbike orientering)
 • Ungdomsstafetten, sprintstafett för ungdomar i samband med invigningen på Borås Arena
 • O-Ringen träningsrace, träningstävling med träningskartor
 • O-Ringen miniknat, för våra allra yngsta deltagare på varje etapp
 • O-Ringen Pre-O, precisionsorientering på fem etapper runt omkring i Borås
 • Elitsprint, Borås CitySprint, världens bästa orienterare kommer till O-Ringen och tävlar mitt i Borås
 • Orienteringsskolan, lär dig orienteringens grunder på varje etapp
 • O-Ringen Flex-O, erbjuder flexibla val och extra kognitivt stöd

- Vi märker av en stor nyfikenhet kring orienteringssporten som har fått något av en trendstämpel. Många söker friluftsaktiviteter som kombinerar motion med lite utmaning och spänning. Allra tydligast har vi kanske märkt det kring hur många som kommer in på Borås Turistbyrå för att hämta Hitta Ut-kartor (ett projekt med permanenta kontroller av olika svårighetsgrad/terräng som är perfekt för hela familjen). Vi vill engagera boråsarna i O-Ringen på många sätt, att delta, som åskådare under stadssprinterna, att besöka O-Ringenstaden och etapperna. De som trots allt åker bort under veckan kan bidra på sitt sätt genom att hyra ut sin bostad, säger Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås.

Mer information:
- Maria Krafft Helgesson, generalsekreterare Borås 2015, 0705-16 02 58
- Stina Hallhagen, projektledare BoråsBorås TME AB, 0734-15 36 59

BoråsBorås AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden, genom aktiviteter och evenemang, upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.