Följ Borås TME

AIBA riktar blickarna mot King of the Ring

Pressmeddelande   •   Okt 07, 2016 07:38 CEST

Photo of Jordan Reynolds courtesy of Mr Nicky Nunn

Intresset för nordens största boxningsturnering är fortsatt stort. Så stort att AIBA (det internationella boxningsförbundet) för första gången på mycket länge kommer göra domarutvärderingar på plats i Sverige.

King of the Ring lockar årligen upp emot 400 deltagare från närmare tiotalet nationer. Turneringen har vuxit enormt och med tre ringar, tre dagar och så många boxare kan man sedan några år titulera sig nordens största boxningsturnering, alla kategorier.

- Det känns väldigt spännande att AIBA:s representanter kommer att vara på plats. Det anses som en väldigt stor händelse, även ifrån de svenska förbundet. Som arrangörer har vi länge fått beröm för att vi har hög kvalitet på domarna under King of the Ring. Det här gör troligen att de kommer skärpa sina insatser ytterligare, säger Ray Husac arrangör BK Rebel.

AIBA nyttjar ett trestjärnigt system för att gradera domare och vid en utvärdering kan domaren graderas upp eller ner i antalet stjärnor. Varje domare måste genomgå en utvärdering var fjärde år och nu hamnar de alltså under AIBA:s lupp vid turneringen i Borås.

Den 25-27 november går turneringen i Boråshallen och självklart finns den regerande mästaren Jordan Reynolds (Storbritannien) på plats för att försvara sin titel.

Mer information:
Ray Husac, tävlingsarrangör BK Rebel, 0735-94 54 11

BoråsBorås TME AB är ett av staden och näringslivet i Borås samägt bolag. Bolaget har till uppgift att marknadsföra, sälja och aktivt verka för att staden upplevs som en attraktiv destinationsort med gott värdskap. Målet är ökad hållbar tillväxt till nytta för medborgarna och näringslivet i Borås.

boras.com

facebook.com/borascom

twitter.com/boraspunktcom

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.